Zelnik Péter Zénó fotós

Tippek az esküvődhöz

Jó pár esküvőt fotóztam végig, és szívesen osztom meg tapasztalataimat, amik fotós oldalról megkönnyítették a munkámat, és többnyire jobb, változatosabb és több képet jelentettek az ifjú párnak.

  1. Érdemes a programba belecsempészni egy húsz perces részt naplemente idejére, amikor ki tudtok szökni a fotóssal pár képet készíteni.
  2. Ismerőssel ne dolgoztass! Lehetetlen a számonkérés, nem fog tudni veletek bulizni, és ha nem sikerül neki, rámehet a barátság. A véleményét viszont kérd ki, ha fotóst választasz.
  3. Nézz utána, hátha a fotós dolgozott ismerőseidnek. A Facebook erre nagyszerű eszköz.
  4. Minél nagyobb a stáb (fotósok, videósok, drón), annál több képen lesznek rajta nem oda illő emberek. Válassz 1 profi fotóst és 1 profi videóst, másra nincs szükséged.
  5. A rokonoknak, barátoknak szólj, hogy a fontos eseményeknél csak távolról fotózzanak. Nem szerencsés, ha gyűrűhúzásnál, a háttérben, kompakt géppel feltűnik a nagybácsi vagy az egyik örömanya. Bízz a fotósodban! Elég, ha ő fotóz közelről.
  6. Táncoló, pörgő embereket hangulatfényben fotózni nagyon nehéz. Csak profi felszereléssel, profi fotós képes számotokra elég mennyiségű és minőségű képet készíteni a buliról is.
  7. Előre tisztázd a fotóssal, hogy hány képet kapsz, mennyire retusálja majd ki őket, milyen szisztéma szerint kell neked válogatnod, és mennyibe kerül a retusálás. Gyorsan elszállnak az árak, ha nem vigyázol.
  8. Ne csináljatok túl sok programot az esküvőtökre, mert csak rohanás lesz belőle, és a végén nem marad idő jó képeket készíteni. A Nagy Napon gyorsabban telik az idő, mint az év többi napján.